Er is tegenwoordig een grote verscheidenheid aan soorten waterontharders op de markt.Ze werken allemaal anders en hebben hun eigen unieke voor- en nadelen.Voordat u een type waterontharder koopt, moet u weten welke drie soorten waterontharder er beschikbaar zijn: hard waterontharder, zacht waterontharder en omgekeerde osmose waterontharder.Een informatiegids over waterontharders helpt u bij het kiezen van het juiste type waterontharder voor uw huis.

Harde wateronthardersystemen werken door de natuurlijk voorkomende calcium- en magnesiumhardheidionen te vervangen door natrium- en kaliumionen in een proces dat elektrolyse wordt genoemd.Met het juiste onderhoud van de waterontharder zou uw machine jarenlang probleemloos mee moeten gaan.Sommige soorten woningen hebben echter wateronthardingsbehoeften waarvoor extra stappen nodig zijn.Sommige eigendommen die een waterontharder nodig hebben, zijn appartementen en oudere huizen.Eenheden die zowel een actief koolstoffilter als harskorrels of -tabletten bevatten, worden vaak aanbevolen in dit soort woningen.De beste manier om te testen of het water een woning binnenkomt zonder afvoerbuizen, is door een ionenwisselingssysteem te installeren dat hardheidsionen verwijdert. Waterverzachter info aanvragen?

Hoe werkt een Waterverzachter

Zacht water Het gehalte aan mineralen in water is een belangrijke factor in de prestaties van de waterontharder.Zacht water bevat minder mineralen, dus het hoeft minder vervangen of opgeladen te worden om het water zacht te houden.Wateronthardersystemen met omgekeerde osmose werken door sporenelementen uit het water te verwijderen.Het gebruikt twee processen: diffusie en ionenuitwisseling.Bij diffusie wordt water over een film van harsen of kralen geleid.Bij ionenwisseling wisselen natrium- en kaliumionen van plaats met elkaar zodat er meer natuurlijk voorkomende mineralen in het water zitten.

Kosten waterontharder

Als u de kosten van waterontharders vergelijkt, zult u zien dat deze qua kosten vergelijkbaar zijn, maar er zijn andere factoren die de kosten beïnvloeden.Installatiekosten, waaronder sanitair, kunnen sterk variëren.U hebt ook een vergelijking van de energierekening nodig, aangezien veel waterontharders geen elektriciteit verbruiken.Sommige waterontharders worden geleverd met een automatische afgifte van water uit de warmwaterboiler.

Hard water

De aanwezigheid van hardwatermineralen in uw water kan problemen veroorzaken zoals vlekken op badkamertegels en watervlekken op gootstenen.Waterontharders verwijderen ijzer, calcium en magnesium uit het water.Sommige waterverzachters gebruiken echter additieven om overtollig magnesium en ijzer te verwijderen.IJzervlekken op gootstenen worden meestal veroorzaakt door kalkaanslag die na verloop van tijd groeit.

Energiebesparing

De hoeveelheid elektriciteit die u gebruikt om uw water te verwarmen, kan ook van invloed zijn op de kosten van het gebruik van een zachtwatersysteem.Waterontharders verwijderen kalk en ijzer uit de watertoevoer.Sommige systemen gebruiken kalium- of natriumionen om de hardwatermineralen te vervangen.Hierdoor besparen ze geld op uw energierekening.

Hardheid Mineralen

De belangrijkste boosdoener bij het ontharden van water is magnesium en calcium.Beide mineralen zijn zwaar en kunnen niet door planten worden opgenomen.Daarom worden ze niet in water opgelost.Ze worden ingeruild voor natriumionen.Mensen met een hoge bloeddruk of een reeds bestaande aandoening moeten wegblijven van onthardingsproducten op natriumbasis.

Waterontharders Ingrediënten

Controleer bij het kopen van waterontharders de lijst met ingrediënten.Het moet magnesium, calcium, kalium, natrium en bicarbonaat bevatten.Andere actieve ingrediënten moeten ook aanwezig zijn, zoals koper, broom of koolstof.Als u echter niet weet welke ingrediënten in een bepaald systeem zijn opgenomen, vraag dan advies aan uw plaatselijke leverancier.Doe wat onderzoek voordat u koopt en kijk of dit het beste voor u is.

Hoe bespaart het geld?

Een andere reden om een waterontharder aan te schaffen, is dat u hiermee geld kunt besparen op uw energierekening.Omdat hardwatermineralen meer ruimte innemen dan zachte, worden ze sneller opgebruikt.Hierdoor verbruikt u minder elektriciteit om uw boiler te vullen.Dit kan ertoe leiden dat u overstapt op een goedkopere boiler, waardoor u uiteindelijk nog meer geld bespaart.

Wat zijn de voordelen van een waterontharder?

Er zijn tal van voordelen.Het belangrijkste is dat het u helpt de watertemperatuur van uw huishouden op peil te houden door de hoeveelheid hard water dat erin wordt opgelost te verminderen.Met deze verminderde waterhardheid kunt u uw waterrekening verlagen.

Als u in uw huis te maken heeft met een waterontharder met een laag watergehalte, is het misschien tijd om over te stappen op een zuiniger alternatief zoals natrium.De voordelen van natrium zijn onder meer;minder verdamping, lagere bedrijfskosten en langduriger zacht water.Als u denkt dat u een zachtere watervoorziening voor uw huis nodig heeft, overweeg dan vandaag nog de voordelen van natrium geïoniseerde waterontharder.

Ja, een waterontharder heeft jaarlijks een waterontharder onderhoud nodig. Hierbij wordt de werking van het toestel nagekeken en gecontroleerd. Indien nodig kunnen er dan onderdelen worden vervangen. In sommige gevallen zal het nodig zijn om de waterverzachter te ontsmetten en eventueel aangekoekte zoutresten te verwijderen.